DIDŽIAUSIAS GLOBALUS LIETUVIŠKAS TORRENT TINKLALAPIS SULAUKIA VIRŠ 8 MLN. (8 000 000) UNIKALIŲ LANKYTOJŲ PER DIENĄ. AR BLOKAVIMAS IŠEITIS? ⛔️

Vykdant monitoringą ir ginant kino kompanijų teises nuolat susiduriame su iššūkiais, kuriuos visada sprendžiame kiek galima efektyviau. Vienas jų- Torrent tipo tinklalapiai. Ir nors P2P parsisiuntimai po truputį „sėda“ žemyn, užleisdami vietą tiesioginėms peržiūroms, Lietuvos domenų vardų srityje jau apie metus laiko veikiantis tinklalapis YTS_LT paneigia visas ekspertų prognozes.

Šio globalaus tinklalapio YTS_LT unikalių lankytojų skaičius Cutestat.com duomenimis siekia 8,436,994, o tinklalapio domeno vertė- $ 72,895,680.00.

Visi kiti Lietuvos rinkai skirti tinklalapiai tiesiogine prasme nublanksta prieš rinkos naujoką, nors panašu, kad jo savininkai gali būti lietuviai, seniausiai verdantys šiame versle.

Tinklalapis jei taip galima išsireikšti “pasislėpęs” už Cloudflare serverių IP adresų nuo galimų DDoS atakų, o tikrieji serveriai INAC duomenimis yra Bulgarijoje.

Domeno turėtojas Domreg duomenimis (https://www.domreg.lt/paslaugos/whois/?search=yts.lt) yra TechModo Limited kompanija, registruota Jungtinėje Karalystėje.

Ir nors tinklalapis veikia apie metus laiko, jo reitingai yra vieni aukščiausių pasaulyje. Alexa.com duomenimis (https://www.alexa.com/siteinfo/yts.lt) tinklalapis reitinguojamas 212 vieta globaliu mąstu šiai dienai.

INAC partnerių teisės ginamos ir iš šio tinklalapio pažeidimai šalinami taip kaip ir iš kitų pažeidimų šaltinių.

Tačiau kyla natūralus klausimas: jei serveriai niekada nebus išiminėjami, nebus teikiami civiliniai ieškiniai, ar gali sumažėti pažeidimų mąstai?

Klausimas be atsakymo, kurio atsakymą paliekame platesnei diskusijai: http://tiny.cc/eav8bz

 

INAC.LT, 2019