Tinklalapių, platinančių neteisėtas kūrinių kopijas lankomumo statistika nuo metų pradžios padvigubėjo

Nors Lietuvoje ir įsigaliojo tinklalapių blokavimo tvarka ir užblokuota ne viena neteisėtas kūrinių kopijas platinanti svetainė, šių svetainių lankomumas praktiškai nemažėja.
 
Atllikus keleto didžiausių tinklalapių lankomumo statistios tyrimus nustatyta, kad intelektinės nuosavybės pažeidimų mąstai vertinant tinklalapių lankomumo, lankymosi laiko dydį, kitus parametrus, nuo 2019 m. pradžios, per puę metų padidėjo kone dvigubai.
Galime paminėti ir tai, kad užblokavus tinklalapį pdfknygos.net tinklalapį jo lankomumas taip pat padidėjo nuo 431 vnt. iki 591 vnt. unikalių lankytojų per dieną vien paskutiniojo mėnesio laikotarpiu.
 
Lankomumo statistika vertinama cutestat.com duomenimis.
 
Kaip matome, DNS blokavimas bent per pirmąjį pusmetį norimų rezultatų nedavė. Nors blokavimo tvarka galioja keturis mėnesius, blokavimo pradžią skaičiuojame nuo pirmojo teismo apeliacinio sprendimo datos.
Kadangi šių svetainių lankomumas praktiškai išaugo du kartus, suprasdami kokiais tikslais vartotojai lankosi šiuose tinklalapiuose galime teigti, kad analogiškai padidėjo ir autorių/gretutinių teisių pažeidimų mąstai.

Pateikoje lentelėje ir grafike matome šio pusmečio didžiausių tinklalapių statistiką.

Šiuo metu teisių turėtojai ruošiasi imtis griežtesnių priemonių pažeidimams užkardyti. INAC taip pat dalyvaujame šiame procese ir netrukus pradėsime šių veiklų aktyvumą.

 

INAC.LT, 2019