LIETUVIŠKOS MUZIKOS PIRATAVIMAS. YOUTUBE UŽDARO KANALUS. PAŠALINTA NUORODŲ, KURIOSE BUVO APIE 5 MLN MUZIKOS KŪRINIŲ PERKLAUSŲ

Na iš tiesų Lietuvos interneto rinkoje vyksta daug dalykų ir procesų. Atlikėjai ir muzikos grupės, neapsikentę visiškai laisvo piratinių kūrinių platinimo YouTube tinkle, patys ėmėsi iniciatyvos.

YouTube seni piratai ir netgi rimti DJ papuolė į šį piratinių kūrinių valymą. Pasirodo netgi labai daug yra prikurta kūrinių remix, niekas negalvoja apie autorines ar gretutines teises. Ir pabendravus su kanalų valdytojais matoma spraga- daugelis netgi nežino kaip yra saugomos autorių teisės, kas yra galima ir kas negalima.

Po truputį užglaistome ir šią spragą. Uždarytų kanalų YouTube po keleto autorių teisių pažeidimų jau neatidarys, todėl pažeidimai nutraukiami visam laikui. INAC paskutiniu laikotarpiu nutraukėme neteisėtos muzikos paskelbtus kūrinius, kurių buvo apie 5 mln. perklausų. Tai išties įspūdingas skaičius, žinant, kad už šias perklausas atlikėjai ir autoriai negavo savo atlyginimo.

O mes ir toliau visiems rekomenduojame naudotis tik teisėtais šaltiniais. Didžiausias lietuviškos muzikos pasirinkimas yra https://www.pakartot.lt/ svetainėje.

© INAC.LT, 2022