PASAULINĖ TEISIŲ GYNIMO PRAKTIKA. ALJANSAS ACE BRAZILIJOJE UŽDARĖ 226 PIRATINIUS TINKLALAPIUS IR 461 PROGRAMĖLĘ (APPS)

Informer.com nuotrauka

Tarptautinis aljansas ACE sėkmingai bendradarbiavo su Brazilijos, JAV ir Didžiosios Britanijos valdžios institucijomis ir Brazilijoje įvykdė ketvirtąją „Operacijos 404“ etapą. Operacija 404 – pagrindinė Brazilijos kelių jurisdikcijų teisėsaugos operacija, skirta pažaboti internetinį piratavimą Brazilijoje ir kitose portugališkai kalbančių galutinių vartotojų šalyse – ir toliau yra sėkmingiausia internetinė kovos su piratavimu operacija Brazilijos istorijoje. Beprecedentės ketvirtojo šios operacijos etapo metu ACE uždarė 226 svetaines ir 461 piratavimo programėles.

Lietuvoje šis teisių gynimo būdas praktiškai nėra taikomas, todėl esminių pokyčių kol kas nelaukiama. Šiuo metu matome tendencijas, kad piratai aktyviai plečia savo veiklą Lietuvoje- didėja piratinių tinklalapių lankomumas, nepaisant blokavimų. Netgi anksčiau iš Lietuvos interneto erdvės išėję IPTV platformos pamažu grįžta į Lietuvos rinką; kuriasi naujos IPTV platformos, kurios turi ir didmenininko administratoriaus skydelį- apsukresni interneto vartotojai tuo naudojasi ir pradeda savo neteisėtus verslus. Taip pat šiose platformose naudojamasi ir Lietuvos mokėjimo paslaugų teikėjų paslaugomis, kad interneto vartotojams būtų patogu atsiskaityti už piratinį turinį.

Norėdami pakeisti situaciją rinkoje iš esmės turime vykdyti analogiškas operacijas. Ar sulauksime panašių akcijų ir Lietuvoje?
Plačiau apie ACE operaciją: https://www.alliance4creativity.com/news/ace-successfully-teamed-with-brazilian-us-and-british-authorities-and-deployed-the-fourth-wave-of-operation-404-in-brazil/

© INAC.LT, 2022