NEREMKIME KARO. ŽIŪRĖKIME FILMUS LEGALIAI

Rusijos vykdomas karas prieš Ukrainą į dienos šviesą iškėlė naują nelegalaus internetinio turinio vartojimo problemą. Karo kontekste žiūrėdami piratinį turinį dabar ne tik kenkiame kūrėjams, bet ir potencialiai remiame karą.

Yra daug paslaugų, kurios priklauso neaiškiems asmenims, kurių tapatybės duomenų bazėse yra paslėptos ir neviešinamos. Kyla natūralus klausimas- kodėl? Ar mums nesvarbu moralė ir kitų tautų likimas? Paslaugos, naudojamos piratavimui yra įvairios- tai ir serverių talpinimas, el. laiškų siuntimo paslaugos, IP adresų, domenų, mokėjimo paslaugų valdymas, VPN tinklai, skirti blokavimo apėjimams.

Ar kada nors susimąstėte, kam nukeliauja jūsų pinigai už vienas ar kitas paslaugas, jei žiūrite filmus nelegaliai? Galbūt pats laikas baigti piratauti? Ar ir toliau remsime neaiškius asmenis, kad pažiūrėtume nelegalų filmą?

Plačiau apie tai skaitykite https://www.lrytas.lt/it/ismanyk/2022/06/16/news/kiek-ilgai-lietuvos-interneto-vandenyse-dar-leisime-plaukioti-rusijos-piratams–23696595

© INAC.LT, 2022