REKOMENDUOJAME PASIKEISTI BANKO KORTELES IR SLAPTAŽODŽIUS JEI NAUDOJATĖS NELEGALIAI FILMUS PLATINAČIOMIS SVETAINĖMIS

Jau esame rašę, kad nesaugu pirkti taškus ar užsisakyti kitas paslaugas jei naudojatės neteisėtai filmus platinančiomis svetainėmis. Apie tai rašė Lietuvos portalai ir mes: https://www.facebook.com/INAC.LT/posts/2696868800556391
Taip pat buvo atvejų, kai Rumunijos piliečiai pardavinėjo kortelių duomenis. Nežinome, sutapimas tai ar ne, tačiau ši svetainė yra talpinama Rumunijoje (https://www.delfi.lt/partnerio-turinys/sustiprink-imuniteta/vogti-filmai-mainais-i-korteles-duomenis.d?id=85169403) ir
Deja, toliau dar painiau- galimai pavogti galbūt neapsaugoti svetainėje esantys vartotojų duomenys.
Esame jau rašę, kad pirkdami taškus kortelių duomenis suvedate patiems svetainės vadytojams, o ne mokėjimo tarpininkams, todėl tik laiko klausimas, kada šiais duomenimis gali būti pasinaudota.
Ilgai laukti neteko- didžiausi Lietuvos portalai skelbia, kad buvo pavogti, galbūt dėl to, kad nebuvo tinkamai apsaugoti, 650 000 vartotojų duomenys. Yra tikimybė, kad ir šios svetainės vartotojų kortelių duomenys nebuvo saugūs (https://www.delfi.lt/verslas/verslas/nutekinti-filmaiin-vartotoju-duomenys.d?id=86525403).
Todėl mes rekomeduojame kuo skubiau blokuoti savo banko korteles, jei esate pirkę taškus, nesinaudoti nelegaliomis svetainėmis, pasikeisti slaptažodžius. Jei abejojate, ar blokuoti ar ne savo banko kortelių duomenis, rekomenduojame kreiptis į savo banko konsultantus, kur jums bus suteikta išsami konsultacija.
Galime pasakyti tik viena- teisėtai veikiančios svetainės brangina savo klientus, daro viską, kad būtumėte apsaugoti jūs ir jūsų duomenys. Įvykus bet kokiam nenumatytam atvejui visada bus galimybė sulaukti kompensacijos dėl patirtos žalos. Deja, to tikrai negali garantuoti neteisėtai veikiančios svetainės, kurių savininkai slepiasi po duomenų skydais, savęs neidentifikuoja ir bet kokiu atveju iš jų nesulauksite pagalbos.
Žiūrėkite filmus legaliai! Būkite saugūs internete!

 

INAC.LT, 2021