ITALIJOS TEISMAS ĮPAREIGOJO CLOUDFLARE BLOKUOTI PIRATINĘ IPTV PASLAUGĄ

Daugelis neteisėtai filmus ir IPTV paslaugas platinančių svetainių naudojasi tarpininkų paslaugomis, kad autorių teisių gynimo institucijos nematytų jų duomenų, įskaitant ir serverių IP adresus.
Todėl norint pašalinti ginamus kūrinius kyla tam tikrų sunkumų, kurie su laiku išsprendžiami, tačiau nėra efektyvūs laiko atžvilgiu.
Tarkime vykstant tiesioginėms transliacijoms- sporto rungtynių, ar kitų, svarbi kiekviena minutė. Todėl oficialūs transliuotojai Italijoje kreipėsi į teismą. Savaime suprantama, kad tarpinių paslaugų teikėjai kaip Cloudflare turi visas galimybes patys nutraukti neteisėtas transliacijas, tačiau apeliuodami į įstatyminius aktus to įprastai nedaro.
ITALIJOS TEISMAS ĮPAREIGOJO CLOUDFLARE BLOKUOTI PIRATINĘ IPTV PASLAUGĄ
Kaip rašo Torrentfreak, Milano teismo sprendimas, kurį teismas priėmė po futbolo lygos „Serie A“ ir „Sky Italy“ skundo, yra pirmoji tokio pobūdžio transliuotojų pergalė šalyje, nors Cloudflare gynėsi kiek įmanydami, kad jie yra neutralūs tarpininkai ir perduoda tik bitus.
Taigi, visi įstatyminiai Europos Sąjungos aktai suteikia galimybes apsiginti, teismo sprendimai IPT yra privalomi.
INAC vykdome nuolatinį monitoringą, šaliname neteisėtai viešai paskelbtus kūrinius internete, imamės teisinių veiksmų patirtai žalai kompensuoti. Esant būtinumui susisiekite su mumis.
INAC.LT, 2020