PASAULINĖS TEISIŲ GYNIMO ORGANIZACIJOS ATSIGRĘŽIA Į SENUS GYNIMO METODUS. NUTRAUKTA OPENLOAD.CO IR STREAMANGO.COM SVETAINIŲ VEIKLA

Pasaulinės autorių teisių gynimo tendencijos rodo, kad kompanijos atsigręžia į senus patikimus metodus ir tokiu būdu gina savo teises, stabdydami visam laikui nelegalias paslaugas.

Tuo tikslu svetainės ne blokuojamos, o visam laikui nutraukiamos jų paslaugos. Ir tai yra tikrai efekyvu, lyginant su blokavimu, kurio efektyvumas yra žemas, o turinys lieka prieinamas vartotojams.

Antipiratinis aljansas “The Alliance For Creativity and Entertainment” nutraukė Openload.co, Streamango.com veiklą, o daugelis susijusių „Openload“ domenų, tokių kaip oload.cc, oload.club ir oload.download, openload.pw ir oloadcdn.net taip pat nepasiekiami.

Suvedus naršyklėse šiuos domenus, matome, kad jie daugiau neveikia ir daugiau niekada neveiks. Taip pat buvo atlyginta didelė dalis patirtos žalos.

Openload.co domenus gyvavo daugiau kaip 4 metus, tinklalapį lankė 3,781,486 unikalių lankytojų per dieną, Streamango.com domenas gyvavo beveik 4 metus, tinklalapyje apsilankydavo 603,863 unikalių lankytojų per dieną (Cutestat.com rezultatų duomenimis).

Šiose svetainėse lankytojų buvo daugiau negu HBO Go ar Hulu, taip pat daugelis nelegalaus turinio tiesioginių peržiūrų (“online”) svetainių naudojo Openload ir Streamango kaip turinio prieglobos serverius ir iš jų transliuodavo nelegalų audiovizualinį turinį.

Vien tik „Openload“ turėjo daugiau nei 1 000 serverių Rumunijoje, Prancūzijoje ir Vokietijoje ir sugeneravo daugiau srauto nei daugelis pagrindinių teisinio turinio šaltinių.

Šiuo laikotarpiu autorių teisių gynimo atstovų vykdoma veikla duoda tikrai gerus rezultatus, turinys pašalinamas visam laikui, nepaliekant pažeidėjams vilčių toliau vykdyti autorių teisių pažeidimus.

 

INAC.LT, 2019