OLANDIJOS BREIN NUTRAUKĖ MOONWALK.CC SERVERIŲ VEIKLĄ. RUSIJOS DIDIEJI „PIRATINIAI” TINKLALAPIAI NETEIKIA FILMŲ PERŽIŪRŲ

Lietuvoje viešoje erdvėje netylant diskusijoms blokuoti ar ne nelegalų turinį platinančias svetaines, Olandijos autorių teisių apsaugos grupė BREIN ir toliau sėkmingai dirba gindami autorių teises senuoju išbandytu ir patikimu būdu- serveriai yra tiesiog išimami ir su visais įrodymais teisminiam nagrinėjimui.

Ir šį kartą Olandijos autorių gynimo asociacija atliko tikrai sėkmingą žingsnį, paskutinėmis žiniomis palikdami 91% Rusijos piratų be filmų.

Tinklalapyje nurodoma, kad BREIN nutraukė Moonwalk veiklą ir ši paslauga niekuomet nebus atnaujinta.

Kaip nurodo BREIN, https://moonwalk.cc/ resursas tiekė piratinius filmus apie 91% Runeto piratinio tinklo. T.y. toks interneto srautas buvo imamas vien iš šio resurso rusiškiems online tinklalapiams nelegalių filmų peržiūroms.

Filmai buvo tiekiami tokiems tinklalapiams kaip BasKino, HDrezka, KinoGo, «ГидОнлайн» ir kitiems, kurių galimai priskaičiuojama tūkstančiais.

50 didžiausių šių svetainių per mėnesį apsilankydavo apie 90 milijonų unikalių vartotojų, o bendrai visose svetainėse, kurios naudojo Moonwalk sudaro 395 milijonus apsilankymų kiekvieną mėnesį.

Savaime suprantama, tai visiškai piratų nesustabdė, kai kurie jų pradėjo naudoti kitas saugyklas, kaip «Одноклассники», Видео Mail.ru ir kt. tačiau didžioji dauguma Rusijos piratinių online tinklalapių šiuo metu neveikia ir filmų šiose svetainėse žiūrėti nėra galimybės.

Ieškinyje nurodoma, kad BREIN prieš prieglobos paslaugų teikėjus pateikė ieškinį, kuriame buvo reikalaujama nedelsiant uždaryti „Moonwalk“ serverius, taip pat pateikti atitinkamų klientų duomenų įrodymus.

Tačiau jau vien faktas, kad BREIN sustabdė tokią saugyklą kaip Moonwalk rodo, kad tai yra patikimas, geras metodas apginti teises ir išieškoti iš pažeidėjų kompensaciją.

Dar kartą pasitvirtino praktika, kad efektyvu yra nelegalią paslaugą nutraukti, o ne blokuoti.

 

INAC.LT, 2019