SEMINARŲ CIKLAS „PRADĖK NUO SAVĘS”. LIETUVOJE AUGA INTELEKTUALI KARTA

Prasidėjo seminarų ciklas „Pradėk nuo savęs”, kurį jau kelerius metus organizuoja Lietuvos muzikos verslo asociacija”. INAC atstovai prisidedame prie šių seminarų, edukuodami jaunąją kartą dėl intelektinės nuosavybės pagarbos ir žinių suteikimo siekiant, kad augtų legalaus turinio naudojimas.

Seminarų tikslas- edukuoti jaunąją visuomenę apie intelektinės nuosavybės teises, padėti rinktis legalų turinį internete ir skatinti jaunimą nepažeidinėti autorių ir gretutinių teisių.

Pirmieji du seminarai MRU ir SMK Vilniuje nuteikė tikrai optimistiškai. Didžioji dauguma seminaro dalyvių- studentų- naudojasi legaliais šaltiniais- tiek muzikos klausymuisi, tiek filmų peržiūroms. Tiesa, tenka pripažinti, kad filmų peržiūroms dar naudojasi ir nelegaliais šaltiniais ir ne visi žino, kurie tinklalapiai yra nelegalūs. Tačiau seminarų lektoriai taisome šias spragas ir tikimės, kad jau artimiausiu metu „piratiniai” tinklalapiai neteks savo lankytojų.

Seminarų ciklas dar tik prasidėjo ir apie rezultatus kalbėti dar anksti, bet galime tik pasidžiaugti, kad, palyginus su ankstesniais metais, daug daugiau interneto vartotojų renkasi legalius šaltinius.

 

INAC.LT, 2019