LIETUVOJE BLOKUOJAMOS NELEGALIOS TV SVETAINĖS

Lietuvoje ir toliau bandoma kovoti su neteisėtu turiniu internete blokuojant neteisėtus šaltinius. Šią savaitę LRTK pranešė, kad gavusi teismo leidimą blokavo tris interneto svetaines: europe.playlist-play2pay.tk, astra.playlist-play2pay.tk ir rus.playlist-play2pay.tk. Šių svetainių valdytojai nėra LRTK pateikę oficialaus pranešimo apie paslaugų teikimą, todėl veikia nelegaliai.
Internete nelegalios TV paslaugas siūlo tūkstančiai svetainių, kai kurios jų turi pasiūloje virš 15000 HD kanalų ir 3600 filmų. Kuo tikrai negali pasigirti legalios TV, kadangi teisės tokiais mąstais nėra suteikiamos arba kainuotų labai daug ir TV neapsimokėtų jų platinti.
Šioje srityje Lietuvai dar reikia gerai pasitempti, nes lyginant su kitomis šalimis, neteisėti šaltiniai blokuojami nedideliais mąstais.
INAC nuomone tik kompleksinis sprendimas- blokavimas, neteisėtų TV paslaugų teikėjų šaltinių šalinimas, paieškos direktorijų valymas gali duoti teigiamą rezultatą. Dabar atliekamas ne pilnas gynimas, todėl teisių turėtojai negauna reikalingo efekto ir teisės nėra apginamos.
Šiuo metu Lietuvos interneto vartotojams pasiekiamos tūkstančiai interneto IPTV svetainių. Jose siūlomos ne tik TV, bet ir perpardavinėjimo galimybės, t.y. siūloma tapti nelegalių TV dileriu. Kol nebus blokuojamos pagrindinės piratinės TV, situacija trinkoje praktiškai nesikeis. Taigi, darbo tikrai dar yra daug- tai tik pradžia. Tikimės, kad valstybė pajėgi įveikti šį reiškinį.
Skaitykite daugiau: https://bit.ly/2TQTa0s
INAC.LT, 2019