LŪŽIS PIRATINIŲ IPTV PASLAUGŲ RINKOJE. PIRATINĖS IPTV PASLAUGOS BUS BLOKUOJAMOS, TEIGIA MAG „SET-TOP“ PRIEDĖLIŲ GAMINTOJAS „INFOMIR”

Per pastaruosius kelerius metus neteisėtos IPTV paslaugos tapo labai populiarios televizijos „piratų“ rinkoje. Ieškantys aukščiausios kokybės IPTV paprastai pasirenka „Infomir“ MAG priedėlius.

Kaip informuoja portalas Torrent Freak, šių populiarių „MAG“ serijos priedų gamintojas „Infomir“, teigia, kad blokuos įtariamų autorių teisių pažeidžiančių IPTV paslaugų teikėjų portalus po autorių teisių turėtojų skundų.

Tokios paslaugos paprastai pasiekiamos naudojant „Set-top“ priedėlius, nuo visur esančių „Android“ platformų iki specialios IPTV įrangos. Nė vienas iš šių įrenginių nėra skirtas pažeidimams, tačiau su trečiųjų šalių teikiamomis IPTV paslaugomis jie gali būti paversti „piratavimo“ priemonėmis.

„Infomir” yra tarptautinė kompanija, veikianti daugiau nei 150 pasaulio šalių. Kaip daugialypės terpės įrenginių gamintojas, mums taikomi autorių teisių ir gretutinių teisių teisės aktai, kuriuos gerbiame ir laikomės “, – teigia bendrovė.

„Gavusi skundą iš autorių teisių turėtojo, „ Infomir “privalo apriboti prieigą iš savo priedėlių į bet kurį portalą, įtariamą dėl autorių teisių pažeidimo. Apribojimas bus taikomas, kol bus išspręsta problema su autorių teisių savininku. “

IPTV paslaugas teikiantys asmenys dažnai pateikia URL, leidžiančią MAG ir panašiems įrenginiams pasiekti jų „portalą“. URL įvedamos į įrenginio sąrankos puslapį, o paslauga paprastai yra suteikiama pateikiant savo MAC adresą paslaugos teikėjui.

Tačiau „Infomir“ gali užkirsti kelią tam, kad tam tikri portalų URL būtų nepasiekiami per savo „Set-top“ įrenginius, ir jau yra keletas nepatvirtintų faktų, rodančių, kad tai greitai jau gali vykti.

Pranešimai dėl pažeidimų nebūtinai turi būti pagrįsti teismo nutartimi. Skundo dėl autorių teisių forma ir turinys turi atitikti DMCA reikalavimus “, – Torrent Freak informuoja „Infomir“ teisininkas Vladislavas Larionovas.

„Mūsų politika yra laikytis ES ir JAV teisės aktų dėl autorių teisių ir atsižvelgti į gerąją praktiką, susijusią su pranešimų apie autorių teisių pažeidimus tvarkymu. Visų pirma patvirtiname ir šaliname tik pranešimus apie autorių teisių pažeidimus, kuriuose yra visi DMCA numatyti pranešimo elementai. “

„Mes taip pat peržiūrime kiekvieną autorių teisių pažeidimo pranešimą, kad išvengtume klaidingų ar piktnaudžiavimų. Galiausiai, kiekvienam IPTV paslaugų teikėjui suteikiame galimybę prieštarauti autorių teisių pažeidimo pranešimui. Jei kyla ginčas tarp autorių teisių turėtojo ir paslaugų teikėjo, prašysime teismo, kad būtų išlaikytas prieigos apribojimas portale. “ Pranešimus dėl pažeidimų daugiausiai teikia „dideli autorių teisių turėtojai, kovos su piratavimu asociacijos ir įmonės, teikiančios autorių teisių valdymo ir apsaugos paslaugas“.

Galiausiai nėra visiškai aišku, kaip MAG įrenginiai negali pasiekti neteisėtos IPTV portalo URL, o „Infomir“ informuoja „Torrent Freak“, kad ji neteiks šios informacijos, nes ji gali „sumažinti“ „prieigos apribojimo sistemą“.

Plačiau: https://bit.ly/2TjcB1c

INAC.LT, 2018