RUSIJOJE „AMŽIAMS” BLOKUOTI 13 TORRENT TINKLALAPIŲ DOMENŲ

Kol pasaulis delsia ir nesiima ryžtingų veiksmų, Rusijos teisių turėtojai visomis įmanomomis teisinėmis priemonėmis gina savo verslą. Galima tik pasidžiaugti pasiektais rezultatais ir laukti, kol ES ir kitų šalių teisių turėtojai imsis analogiškų veiksmų.

Dar pernai Maskvos miesto teismas įpareigojo Rusijos interneto priežiūros atsakingą instituciją „Roskomnadzor“, kad jie nutrauktų technines galimybes talpinti serialus tinklalapiuose www.rutor.org ir www.turbofilm.tv.

Šiai dienai teismo sprendimas įsigaliojo jau netgi 13-ai tinklalapių, kurių domenai “amžiams” blokuojami Rusijoje- tai reiškia, kad tik nedidelė interneto vartotojų dalis sugebės naudotis šiais resursais apeidami blokavimą. Blokuotų tinklalapių domenai:
www.bobfilm.netwww.dream-film.net
www.kinokubik.com
www.kinozal.tv
www.kinobolt.ru
www.rutor.org
www.seedoff.net
www.torrentor.net
www.tushkan.net
www.tvserial-online.net
www.wood-film.ru
www.kinovo.tv
www.bigcinema.tv.

Tinklalapiai blokuojami nuo 2015 m. gegužės mėn., įsigaliojus Rusijos naujam Antipiratiniam įstatymui.

Ruošiamasi galutinai blokuoti ir Rutracker.org tinklalapį, tačiau dar laukiama apeliacinio teismo sprendimo.

Reikia pažymėti, kad nueita teisingu keliu ir tinklalapiai neblokuojami pirmu prašymu, taip užkertant bet kokias galimybes piktnaudžiavimui įstatymu. Teisių turėtojai ir kūrėjai pirmiausia turi išnaudoti visas įmanomas priemones- kreiptis į tinklalapių administratorius, kad šie pašalintų neteisėtai patalpintus kūrinius, ir, tik išnaudojus visas galimybes, ir neradus bendro sprendimo, kai turinys nešalinamas, tik tuo atveju galima kreiptis į teismą dėl tinklalapio blokavimo.

Taip pat džiugu, kad netraukiami atsakomybėn interneto vartotojai, besinaudojantys šiuo neteisėtu turiniu, kurie dauguma atvejų net nežino, kad tai yra neteisėta.

Kaip rodo interneto srauto stebėsena tik nedidelė interneto vartotojų dalis stengiasi „apeiti” blokavimą ir naudotis blokuotu resursu: http://www.newstube.ru/m/898229

Šaltinis:
https://news.mail.ru/politics/24577396/

INAC.LT, 2016