VALSTYBĖ INTERNETO VARTOTOJAMS SIUNČIA AIŠKIĄ ŽINUTĘ- SIŲSTIS FILMUS IŠ TORRENT PLATFORMŲ YRA NESAUGU

Lietuvoje sėkmingai formuojama intelektinės nuosavybės gynimo praktika. 2023 m. rugsėjo 13 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau – LRTK) priėmė sprendimą skirti pinigines baudas dar trims asmenims neteisėtai atsisiuntusiems ir platinusiems filmus iš autorių teises pažeidžiančios interneto svetainės linkomanija_net. Skirti nuobaudas dėl analogiškų pažeidimų LRTK priėmė š. m. rugpjūčio 30 d. ir rugsėjo 6 d. posėdžiuose.

LRTK, 2023 m. liepos 27 d. atlikusi stebėseną, nustatė, kad interneto svetainėje linkomanija_net be autorių teisių sutikimo buvo neteisėtai atgamintas ir viešai paskelbtas autorių teisių saugomas audiovizualinis kūrinys – filmas „Tu mano deimantas“.

Pažeidėjai nustatytą baudą – 140 eurų privalės sumokėti į vieną iš Valstybinės mokesčių inspekcijos surenkamųjų sąskaitų. Interneto vartotojai turėtų rinktis legalias platformas, kuriose filmai, serialai ir kiti kūriniai platinami teisėtai.Kaip atpažinti teisėtas platformas galite rasti ir INAC.LT tinklalapyje. Mums svarbiausia yra tai, kad valstybė gina autorių teises, ir tai daroma pakankamai sėkmingai.

INAC jau daug metų nuolat informuojame interneto vartotojus, kad jie neturėtų naudotis nelegaliomis platformomis. Mes ir toliau rekomenduojame žiūrėti filmus legaliai.

3093_1c96e2df2402ba904e46bfabc455b9e2.jpg

Plačiau: https://www.rtk.lt/lt/naujienos/nubausti-dar-3-asmenys-nelegaliai-parsisiunte-filmus

© INAC.LT, 2023