AR GINSIME TEISES AR LAUKSIME STEBUKLO?

Intelektinės nuosavybės teisių turėtojai kaip ir bet kurio turto savininkai patys turi rūpintis savo teisių apsauga. Turime institucijas, kurios yra įgaliotos atlikti tam tikrus veiksmus.

INAC vadovaujasi pasauline praktika ir jau patikrintais veiksmingais metodais: nelegalių svetainių nuorodų šalinimu ir jų pajamų bei reklamų nutraukimu. Būtent reklamų talpinimas šiuo metu yra bene pagrindinis piratų pajamų šaltinis, o į šias pinkles neretai pakliūva ir piktų kėslų neturinčios įmonės. Kelis mėnesius vykdytas projektas atskleidė, kad nelegalių tinklalapių pajamų užkardymas akimirksniu pakeitė įvairių filmų platformų reitingus.

Tačiau Lietuvoje teisių turėtojai mažai naudojasi tiek jų galimybėmis, tiek ir esančiomis gynimo procedūromis. Neretai vietoje to, kad ginti teises, norima inicijuoti įstatymų pataisas, kurios taip pat „sėkmingai” neveiks, jei nebus taikomos praktikoje. Taigi, belieka ne laukti stebuklo, o kibti į darbus ir ginti tai, kuo disponuojama. Kitaip stebuklo nebus.

Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/kultura/meno-pulsas/2022/04/25/news/kaip-iveiksime-piratus-jei-vietoje-veiksmu-renkames-laukti-stebuklo–23163053

© INAC.LT, 2022