PIRATAVIMAS LIETUVOJE. NAUJASIS SERIALAS „GAUJŲ KARAI. SMAUGLIAI” BUS ITIN SAUGOMAS

Piratavimo mąstai Lietuvoje neįtikėtinai dideli – net apie 75 proc. interneto vartotojų vaizdo turinį (filmus, sporto rungtynes, serialus) žiūri nelegaliai.  Piratavimo mąstams ir toliau augant, Lietuvos kino kūrėjai ir platintojai susirūpinę dėl tokios situacijos mūsų šalyje.

Neteisėtai platinama pradedant Eurolygos, Premier lygos, NBA, UEFA Čempionų lygų rungtynėmis, baigiant naujausiais filmais ir serialais.

Facebook, kituose socialiniuose tinkluose, Youtube kuriami kanalai, uždaros privačios grupės kuriose nelegaliai transliuojamos lietuviškų serialų serijos, kiti filmai.

Su tuo susiduria ir Go3 platforma, kurioje platinami populiariausi ir naujausi filmai ir serialai.

Serialui „Gaujų karai. Smaugliai“ dar tik ruošiantis pasirodyti ekranuose, jau sukurtos grupės, kuriose ruošiamasi neteisėtai platinti šio serialo serijas.

Šis serialas bus ginamas INAC sistemoje, teisių turėtojai šį kartą nusiteikę labai ryžtingai ir dėl galimų pažeidimų pažeidėjams taikys griežčiausias sankcijas.

Plačiau apie intelektinės nuosavybės gynimą Lietuvoje: https://www.tv3.lt/naujiena/pramogos/1039594/dar-nepradetas-rodyti-serialas-jau-piratu-taikinyje-ruosiasi-busimoms-vagystems

 

INAC.LT, 2020