ŽIŪRĖK LEGALIAI. NEŽINAI KAS LEGALU? LENGVAI GALI SUŽINOTI

INAC ruošia įrankį visiems interneto vartotojams, kuris leis lengvai patikrinti ar norimas žiūrėti filmas yra legalus. Užtenka užeiti į ziureklegaliai.lt ir įvesti norimo žiūrėti filmo nuorodą. Sistema pateiks jums atsakymą, ar jūsų norimas žiūrėti filmas paskelbtas teisėtai, ar šio filmo nežiūrėti, nes pažeisite autorių ir kino kompanijų teises.

INAC skaičiavimais, filmų, muzikos ir knygų vagysčių naudojantis internetu mąstas Lietuvoje išties yra bauginantis. Kuomet pasaulyje nelegaliai intelektinį turinį platinančių tinklapių daroma žala per metus siekia 461 mlrd. JAV dolerių, Lietuvoje žala viršija 2,1 mlrd. eurų – tai yra ženkli visos rinkos dalis.

Mes sukaupėme tūkstančių neteisėtai viešai internete skelbiančių tinklalapių duomenų bazę. Taip pat turime teisėtai platinančių internete kūrinių duomenų bazę. Todėl atėjo laikas, kuomet jums galime patarti, kaip naudotis išimtinai legaliu turiniu internete.

Iniciatyvos dalyviai kviečia vartotojus naudotis legaliu turiniu ir pabrėžia naudojimosi legaliomis interneto platformomis paprastumą. Kartu raginama vadinti daiktus tikraisiais vardais ir, atsisakant termino „piratas“, intelektinės nuosavybės vagis būtent taip ir vadinti.

Kiekvienam interneto varotojui, naudojančiam teisėtas filmų peržiūrų platformas nuoširdžiai dėkoja Lietuvos prodiuseriai, kino platinimo kompanijos ir mes- INAC!

Projekto partneriai- Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija, Mutlikino kinoteatras.

Projektas dalinai finansuojamas iš autorių teisių apsaugos programos.

 

INAC.LT, 2018